TAZE FASULYE (VİYANA USULÜ)



Malzemeler:

800 gr fasulye
1 demet dereotu
Yeterince et suyu
125 gr çiğkrema
Tuz karabiber
1 çorba kaşığı sirke
Beşamel sos için:
40 gr margarin
40 gr un

Hazırlanışı:

Fasulyeleri yıkadıktan sonra kenar kılçıklarınıalınız ve 1,5 cm boyunda
Parçalara doğrayınız. tuzlu suda yumşak hale gelene kadar haşlayınız ve
Süzünüz.
Rende soğan, margarin ve un ile beşamel salçasınıhazırlayınız. İnceltmeyi
Sütle değil etsuyu ile yapınız. (tablet et sularıkullanılabilir)İnce kıyılmış
Dereotunu da ilave ediniz. beşamel boza kıvamında iken içine fasulyeleri
Ve sirkeyi de koyunuz. çiğkrema tuz karabiber ilavesinden sonra bir taşım
Kaynatınız. ve ateşten alınız.
İstenirse bir dişezilmişsarmısak da ilave edilebilir. sosun sulu
Olmamasına dikkat ediniz. sıcak servis yapınız.
Afiyet olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.