ÇİKOLATALI BADEMLİ KUP
60 Gr Bitter Çikolata
4 Adet Yumurta Sarisi
½ Su Bardagi Toz Seker
1 Çorba Kasigi Bal
1 Tatli Kasigi Nescafe
2 Tatli Kasigi Su
200 Gr Eritilmis Beyaz Çikolata
120 Gr Margarin
2/3 Su Bardagi Krema
Pralin Için
½ Su Bardagi Kavrulmus Ve Kabuklari Çikarilmis Badem
1/ Su Bardagi Toz Seker
1/3 Su Bardagi Su
Hazirlanişi:
Bitter Çikolatayi Eritin. Kagittan Yapabileceginiz Bir Krema Sikacaginin Içine
Doldurun. Çikolatayi 6 Adet Kup Bardaginin Içine Sekiller Vererk Sikin.
Buzdolabina Koyun Ve Sogumaya Birakin.
Mikser Yardimiyle Yumurta Sarilarini, Seker, Bal, Nescafe Ve Suyu Koyu
Kivam Alana Dek Çirpin. Bu Karisimi, Eritilmis Beyaz Çikolataya Ilave Ederek
Çirpmaya Devam Edin. Baska Bir Kapta, Margarini Mikserle Çirpin Ve Krema
Kivamina Getirin. Yumurta Sarilarini Karisima Ekleyin. Orta Boy Bir Kaba
Aktarin. Kremayi Kar Gibi Bir Kivam Alana Dek Çirpin.
Metal Bir Kasikla, Kremayi Çikolata Karisiminin Içine Ekleyin. Ince Kiyilmis
Ya Da Robotta Ögütülmüs Pralini Ekleyin. Karisimi Kup Bardaklarina Alin. 2-3 Saat Buzdolabinda Sogutun. Büyük Pralin Parçalariyle Yerlestirin.
Dilerseniz Üzerini Krema Ile Süsleyip, Servis Yapin.
Pralin Için: Bir Firin Tepsisini Yagli Kagitla Kaplayin. Üzerine Bademleri
Serpistirin. Seker Ve Suyu Küçük Bir Tencerede Karistirin. Kisik Ateste,
Kaynatmadan Sekeri Eritin. Tencerenin Kenarlarina Bir Firçayla Su Sürün.
Kaynayinca Atesi Kisin. Altin Rengi Alana Dek Ateste Tutun. Ocaktan Hemen
Alin. Bademlerin Üzerine Dökün. Iyice Sertlesene Dek Bekleyin. Yarisini
Üzerine Koymak Üzere Büyük Parçalara Bölün. Diger Yarisini Ögüterek
Inceltin.
0 yorum: