KUZU ETLİ ACILI ÇORBA
Malzemeler: |
1/2 Kg. Kuzu Kol |
2 Litre Su (10 Su bardağı su) |
4 Tane Acıkuru Kırmızısivri Biber |
2 Çorba kaşığı tepeleme Un |
2 Tatlı kaşığı tuz |
1 Çorba kaşığı tepeleme Domates Sal?sı |
1 Çorba kaşığı tepeleme Tereyağı |
Hazirlanişi: |
Kuzu Kolu, 10 Bardak Su Ile Tuzu Ilave Ederek, Bir Taşım Kaynattıktan Sonra |
1.5 Saat Süreyle Kısık Ateşte Pişir. Ayrıbir Tencerede Unu Tereyağıile |
Pembeleştir, Salçasınıda Ilave Et, Bir Iki Dakika Çevir, Bir Kenara Al. |
Haşladığın Kuzu Kolun Suyunu Süzekten Geçir, Kavurduğun Unlu Sosun |
Üzerine Yavaşyavaştel Ile Çırparak Topak Topak Olmayacak Şekilde Yedir. |
Kuzu Etlerini Küp Şeklinde Doğra Ve Karışıma Ilave Et. Kuru Acıbiberleri |
Içine At, Harlıateşte 2 Dakika Süreyle Kaynattıktan Sonra 45 Dakika |
Olabildiğince Kısık Ateşte Pişir. |
0 yorum: