Terbiyeli Paça Çorbası
MALZEMELER:
· Paça Malzemesi
· 4 Kuzu Paça (Keçi paçasıolursa daha iyi olur)
· 4 Su BardağıSu
· Tuz
· Terbiye Malzemesi
· 1 Çorba KaşığıTereyağı
· 1 Çorba KaşığıUn
· 2 Yumurta
· 1 Limon Suyu
· 6 Çorba KaşığıSirke
HAZIRLANIŞI:
Kıl bezleri temizlenmiştütsülenmişpaçalarıdüdüklü tencereye alıp 4 su
bardağısu ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin.
Başka bir tencerede tereyağınıkızdırın. Unu ilave edip 2 dakika kavurun.
Kavrulan una 2 çorba kaşığıpaça suyundan ekleyip karıştırın. 1-2 taşım
kaynadıkatan sonra karışımıpaçalara ekleyin. Limon suyu ve yumurtayı
ayrıbir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaşyavaşilave edin.
Çorbayıservis tabaklarına paylaştırın. Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek
servis yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: