ISLAK KEK


Malzemeler:

150 Gr Sana Yagi
- 3 Adet Yumurta (oda Sicakliginda)
- 1 Su Bardagi Toz Seker (175 Gr)
- 1 Su Bardagi Un (115 Gr)
- 1 Tatli Kasigi Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Portakal Kabugu Rendesi


- 1 Çay Bardagi Pudra Sekeri (50 Gr)
- 1 Su Bardagi Portakal Suyu (200 Ml)
- 1 Portakal Kabugu Rendesi

- 1 Adet Portakal

Hazirlanişi:

Firininizi 160°c'ye Isitin. Kare Veya Dikdörtgen Kek Kalibini Yaglayin Ve
Hafifçe Unlayin. Sana Yagini Eritin, Ilimaya Birakin.
Kekin Üzeri Için Verilen Malzemenin Hepsini Bir Kapta Karistirin Ve Daha
Sonra Kullanilmak Üzere Karisimi Bir Kenara Ayirin.
Yumurtalari Ve Sekeri Mikserin Orta Hizinda 2 Dakika Çirpin. Ilik Yagi Ve
Portakal Kabugu Rendesini Ilave Edip 1 Dakika Daha Çirpin.
Unu, Vanilyayi Ve Kabartma Tozunu Birlikte Bir Kaba Eleyip, Yumurtali
Karisima Ilave Ettikten Sonra 1 Dakika Mikserin Orta Hizinda Çirpin. Kek
Hamurunu Kaliba Dökün. Önceden Isittiginiz Firinda Yaklasik 1 Saat Pisirin.
Kek Firindan Çiktiktan Sonra 5 Dakika Bekletip Kaliptan Servis Tabagina Ters
Olarak Çikartin. 3 Dakika Sonra Üzerini Çatalla 7-8 Yerinden Delin.
Hazirladiginiz Portakalli Karisimi Kasikla Yavas Yavas Dökerek Yedirin.
Süslemede Kullanacaginiz Portakalin Kabugunu Rendeleyin Ve Kekin
Üzerine Serpin.

Soguduktan Sonra Servis Yapin.

Not: Bu Keki Mutlaka Kare Veya Dikdörtgen Kalipta Yapin, Islak Bir Kek
Oldugu Için Diger Kaliplarda Üzerine Konan Sosu Tam Olarak Çekmeyecektir 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.