Kremalı Tavuk Çorbası


Malzemeler:
500 Gr Tavuk
1 Adet Havuç
Yarim Demet Maydanoz
1 Adet Patates
1 Çorba Kasigi Tereyag
1 Çorba Kasigi Un
3 Adet Yumurta
1 Su Bardagi Kasar Rendesi
8 Su Bardagi Su
Tuz, Karabiber
Hazirlanişi:
Parçalanmis Kemikli Tavuk Etlerini Tencereye Alin.
Üzerine 8 Su Bardagi Su Ilave Edin.
Küçük Küçük Dogranmis Patates, Havuç,kiyilmis Maydanoz Ve Tuz Ekleyip
1 Saat Pisirin.
Pisen Et Ve Sebzeleri Tel Süzgece Bosaltip Suyunu Baska Bir Tencereye Alin.
Tavuk Parçalarini Alip, Etlerini Küçük Küçük Dograyin.
Pisen Sebzeleri De Süzgeçten Ezerek Geçirip Tavuk Suyuna Ekleyin.
Tereyagini Bir Tavada Eritip 1 Çorba Kasigi Ilave Ederek Pembelestirin.
Tavuk Suyundan 1-2 Kepçe Kadar Alipkavrulan Una Ekleyin Ve Kaynamaya
Birakin.
Kaynayinca Atesten Alip Yumurtalari Tek Tek Ilave Edip Çirpma Teliyle
Sürekli Karistirin.
Tenceredeki Tavuk Suyuna Hazirladiginiz Karisimi Ilave Edip 10 Dakika
Kaynatin.
Tavuk Etlerini Ekleyip Karitirin.
Bir Miktar Daha Tuz Ve Karabiber Ilave Edip 5 Dakika Daha Pisirin.
Sıcak Olarak Servis Yapın.  Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.