ANANASLI YENGEÇ SALATASI



Malzemeler:

150 Gr. Veya 2 Su Bardağı dolusu Yengeç
1 Yemek Kaşığı sıvıyağ
1 Dişsarmısak (üçe Bölünmüş)
2 Yemek Kaşığı limon Suyu
1 Adet Kesme Şeker
1 Dal Yeşil Soğan (çok Ince Kıyılmış)
3 Dal Taze Nane
3 Dal Taze Fesleğen
1 Yemek Kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle Bir Bütün Ananasıortadan Boylamasına Ikiye Bölüp Içini Ufak Küp
Parçalar Halinde Çıkaralım.
Bu Arada Yengeci Tuzlu Suda 10-12 Dakika Haşlayıp Içinin Etlerini Çıkaralım.
Ya Da Dondurulmuşyengeci Küp Doğrayalım.
Tavamızıkısık Ateşe Oturtup, Yağıkoyalım. Sarmısaklarıekleyip,
Sararıncaya Kadar 2-3 Dakika Soteleyelim. Sonra Sarmısaklarıçıkarıp
Atalım. Çünkü Önemli Olan Sarmısağın Aromasınıyağa Bırakmasını
Sağlamaktır. Sonra Altınısöndürelim.
Daha Sonra Bu Yağın Içine Sıcakken Şekeri Atıp Eritelim. Hemen Limon
Suyu, Yeşil Soğan, Nane, Fesleğen, Tuz Ve Karabiberi Ekleyip, Tahta Kaşıkla
Iyice Karıştıralım.
Bir Kabın Içinde Bekleyen Küp Doğranmışyengeçlerimizi De Ekleyip, En Son
Küp Doğradığımız Ananas Parçalarıyla Karıştıralım.
Önceden Içini Oyduğumuz Ananas Kabuklarının Içine Bu Karışımıyerleştirip,
Servise Sunalım.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.