ANTEP FISTIKLI KURABİYE



Malzemeler:

3 Su Bardağı un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Yumurta
125g Yumuşak Margarin
1,5 Çay Bardağı toz Şeker
1 Paket Vanilya
2 Yemek Kaşığı yoğurt
Iç Malzemesi:
1 Yemek Kaşığı fındık Ezmesi

Hazırlanışı:

Yumurta, Margarin, Şeker Ve Şekerli Vanilini Iyice Çırpın. Daha Sonra Un Ve
Hamur Kabartma Tozunu Karıştırıp Yoğurda Ekleyin. Yumuşak Bir Hamur
Elde Edene Kadar Mikserin Ile Iyice Çırpın.
Hamuru Alıp Yoğurun Ve 0,5 Cm Kalınlığında Dört Köşe Olacak Şekilde
Merdane Ile Açın. Fındık Ezmesi Ve Fıstığıkarıştırıp Macun Yapın. Bunu
Hamura Sürün,sürdükten Sonra Sıkıca Sarıp Rulo Yapın. Buzdolabında 3
Saat Dinlendirip 0,5 Cm Kalınlığında Dilimleyin. Yağlıkağıt Serili Tepsiye
Aralıklıolarak Dizin Ve Önceden ısıtılmış160c Fırında 10-15 Dakika Pişirin.
Fırından Alınca Tepsiden Çıkartmadan Soğutun.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.