ARMUT MARMELATI



Malzemeler:

1.2 Kg Armut
600 Gr Toz Şeker

Hazırlanışı:

Armutlarıyıkayıp, Dört Eşit Parçaya Bölün. Çekirdekleri Çıkarıp, Çekirdek
Yataklarınıtemizledikten Sonra Tencereye Koyun. Tencereye Bir Miktar Su
Ve Birkaç Adet Karanfil Koyduktan Sonra Tencerenin Kapağınıkapatıp Orta
Ateşe Oturtun.
Armutlar Sularınısalıp Tekrar Çekmeye Başladıklarında Tencereyi Ateşten
Alın. Armutlarıtahta Bir Kaşık Yardımıyla Bastırarak Ezip, Süzgeçten
Geçirin. Armutlara Şekeri Katın Ve Tekrar Tencereye Alıp Orta Ateşe Oturtun.
Tahta Bir Kaşıkla Karıştırarak, Marmelat Kıvamına Buluncaya Dek Kaynatın.
Sonra Ateşten Alın Ve Soğumaya Bırakın. Ilındığında Kuru Cam Kavanozlara
Boşaltın, Soğuduğunda Kavanozların Kapaklarınıkapatıp, Serin Bir Yerde
Muhafaza Edin 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.