AYŞENİN BOHÇASI
Malzemeler:
1 Su Bardagi Yesil Mercimek
1 Su Bardagi Pilavlik Bulgur
Yarim Kilo Kuzu Kusbasi
1 Tane Orta Boy Sogan
1 Yemek Kasigi Tereyagi
3 Su Bardagi Su
Tuz.karabiber
Maydanoz
Hazırlanışı:
3 Su Brd.su Mercimek Ile Haslanir, Tencereye Bulgur Ilave Edilip Kisik Ateste
Pisirilir.ayri Tavada Et Kavrularak Suyu Cektirilir, Tuz Ve Karabiber Ilave
Edilir. Baska Bir Tavada Tereyag Eritilir Kup Dogranmis Sogan Kavrulur
Pembelesince Pilavin Uzerine Dokulerek Karistirmadan Dinlendirilir Iliyan
Pilav Servis Tabagina Konan Bazlamanin Ortasina Iki,uc Yemek Kasigi
Konur.uzerine Et Ve Tekrar Pilav Eklenir.bazlama Bohca Seklinde
Kapatilarak Maydonoz Sapi Ustune Batirilarak Sabitlenir. Ayran Ile Servis
Yapilir.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: