BOŞNAK BÖREĞİ



Malzemeler:

1 Kg Un
1 Fincan Sivi Yag
1 Yumurta Sarisi
Yeterince Su
200 Gr Beyaz Peynir
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardagi Sivi Yag
Tuz

Hazırlanışı:

Unun Ortasini Açip Tuzu, Ilik Suyu Ve Bir Fincan Sivi Yagi Ilave Ederek Bir
Hamur Elde Edelim. Hamuru 9 Esit Parçaya Bölüp Bezeler Hazirlayalim.
Bezelerden Herbirini Tabak Büyüklügünde Açin. Bezelerin Üzerine Sivi Yag
Sürün. Yufkayi Ince Açin. Yufkaya Kasigin Ucu Ile Sivi Yag Serpin.
Hazirladiginiz Peynirli Maydanozlu Içi Yufkaya Serpin. Daha Sonra Yufkayi
Rulo Seklinde Sarin. Yaglanmis Firin Tepsisine Ortadan Baslamak Üzere
Yufkalari Dolayarak Yerlestirsin. Üzerine Yumurta Sarisi Sürdügümüz Böregi
Önceden Isitilmis Firinda Kizarana Kadar Pisirin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.