ÇEMENLİ BÖREK
Malzemeler:
2 Adet Yufka
1 Çay Bardağı su
1 Çorba Kaşığı çemen
2 Çorba Kaşığı ceviz Içi
1 Çay Bardağı rendelenmişkaşar Peyniri
1 Çay Bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Bir Çay Bardağı suyu Sıvıyağile Karıştırın. Yarısınıyufkaların Arasına,
Kalanınıda Üzerine Sürün. Ardından Yufkaları6 Cm Genişliğinde Şeritler
Halinde Kesin. Tüm Şeritleri Ortalarından Ikiye Bölün. Bir Kapta Çemeni,
Peyniri Ve Ceviz Içlerini Karıştırın. Hazırlanan Bu Harcıkesilen Şerit
Parçalara Bölün Ve Yufkalarımuska Şeklinde Katlayın. Tepsiye Dizin Ve
200° ısılıfırında Yeteri Kadar Pişirin.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: