CEVİZLİ BALIK



Malzemeler:

500-600 gram beyaz etli balik
1 defne yapragi
2 kereviz yapragi
1 küçük havuç
2-3 dilim limon
4 dis sarmisak
200 gram ceviz içi
2 dilim bayat ekmek
1 su bardağı  balik suyu
Yarim çay kasigi karabiber
1 çay kasigi rezene
1 çay kasigi pul biber
2 yemek kasigi zeytinyagi, tuz.

Hazırlanışı:

Bir tencereye su ile birlikte defne yapragi, kereviz yapragi, dogranmis
Havuç ve limon dilimlerini bir çay kasigituz ile birlikte koyun, kaynadiktan
2-3 dakika sonra temizlenmis baliklari bütün olarak ilave edin, baliklarin
Büyüklügüne göre 5-15 dakika süre ilepisirin, bir kevgir ile çikartin,
Sogumaya birakin. tencerede kalan balik suyunu soguduktan sonra süzün,
Bir kenara ayirin. ekmek dilimlerinin kenar kabuklarini çikartin, çukur bir
Kaba koyun, üzerlerine balik suyunu dökün. cevizin beste biri kadarini
Kenara ayirin, kalan cevizi ve sarmisagi havanda ezin. soguyan baliklarin
Kilçiklarini ve derilerini ayiklayin, didikleyin, yayvan bir kaba koyun. balik
Suyunu içmis olan ekmekleri bir kaba alin, üzerlerine dögülmüs ceviz içini,
Ezilmis sarmisagi, rezeneyi, karabiberi ve gerektigi kadar tuzu koyun ve
Iyice karistirin, istediginiz kivama ulasmasi için gerekiyorsa bir miktar
Daha balik suyu ilave edin. karisimin yarisini balik etleri ile karistirin ve
Tabaga yayin. kalan karisimi tabaktakilerin üzerine dökerek bir biçak veya
Kasik yardimiyla sekil verin. küçük bir tavaya zeytinyagini, ayirmis
Oldugunuz ceviziçini, pul biberi koyun, yagi yakmayacak kadar isitin ve
Servis tabaginin üzerine gezdirin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.