ÇİKOLATALI BAKLAVA




Malzemeler:

3 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı yoğurt
3 Çorba Kaşığı sıvıyağ
L Çorba Kaşığı sirke
Aldığıkadar Un
3 Çorba Kaşığı kakao
İçine:
300 Gram Iri Kıyılmışceviz Içi
1 Su Bardağı damla Çikolata
Açmak Için:
1 Su Bardağı nişasta
1 Su Bardağı kakao
250 Gram Margarin
250 Gram Tereyağı
Şerbeti Için:
4 Su Bardağı su
4 Su Bardağı tozşeker,

Hazirlanişi:

Öncelikle Hamur Malzemesi Olan Yumurta, Yoğurt, Sıvıyağ, Sirke, Un Ve
Kakaoyu Derin Bir Kaba Alın. İyice Yoğurup Yumuşak Bir Hamur Elde Edin.
Folyoya Sarıp Yarım Saat Dinlendirin. Hamurdan 15 Beze Koparın, 1 Su
Bardağı nişasta Ve 1 Su Bardağı kakaoyu Eleyin. Bezeleri Tepsiden Daha
Büyük Açın. Tepsiyi Yağlayın. 250 Gram Tereyağıve Margarini Eritin.
Yufkaların Üç Adetini Bırakıp, Kalanların Her Birini Dört Parçaya Ayırın. 2 Kat
Tepsiye Serin. Üzerine Yağgezdirin.
1- 4 Kattan Sonra Da Çikolata Ve Cevizli Harcıkoyun. Parçalanmamış
Yufkalar Kalana Kadar Her Iki Katta Bir Yağgezdirip, Dört Katta Bir De
Çikolatalımalzemeden Serpin.
2- En Üste Sağlam Olan Yufkalarıserin. Kalan Yağıüzerine Gezdirin. Tepsiyi
Çevire Çevire Dilediğiniz Şekilde Kesin. Önceden ısıtılmışkızgın Fırına
Baklavayıkoyup, Sonra Fırının Ayarını150 Dereceye Getirin. Üzeri Kızarana
Dek Pişirin. Bu Arada Şerbeti Hazırlayın. Bunun Için Su Ve Şekeri Kaynatın.
Ocaktan Aldığınız Şerbete Limon Suyunu Katın.
3- Fırından Aldığınız Baklava Sıcakken Üzerine Sıcak Şerbeti Gezdirin.
Baklava Şerbeti Çekince Servis Yapın. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.