ÇİLEK SOSLU PROFİTEROL
Malzemeler:
Hamur Malzemesi
1 Çay Bardağı margarin
3 Yumurta
1 Su Bardağı un
1 Su Bardağı su
Krema Için
5 Yumurta Sarısı
1.5 Kahve Fincanıtozşeker
1 Kahve Fincanıun
2 Su Bardağı süt
1 Su Bardağı süt Kreması
1 Portakal
Üzeri Için
1 Kahve Fincanıçilek Sosu
Hazirlanişi:
Margarin Ve Suyu Derin Bir Tavaya Alıp Yağeriyinceye Kadar ısıtın.
Kaynamaya Başlayınca Ateşten Alın. Unu Azar Azar Ilave Ederek Karıştırın.
Pürüzsüz Bir Karışım Elde Edince Tekrar Ateşe Alın. Tahta Bir Kaşıkla Sürekli
Karıştırarak Kısık Ateşte Pişirin. Hamur Koyulaşınca Düz Bir Tepsiye Döküp
Soğutun.
Hamuru Derin Bir Kaseye Alın. Yumurtalarıbirer Birer Ekleyip Iyice
Karıştırın. Düz Uçlu Sıkma Torbasına Doldurun. Fırın Tepsisini Hafifçe
Yağlayıp Unlayın. Hamuru Ceviz Büyüklüğünde, En Az 2 Cm Aralıklarla
Tepsiye Sıkın. (yaklaşık 40 Top Olacaktır.) Önceden ısıtılmış170 Dereceye
Ayarlıfırında 15-20 Dakika Pişirin. Toplar Kabarınca Fırından Çıkarın Ve Ince
Bir Şişbatırarak Içlerindeki Havayıalın. Tekrar Fırına Yerleştirip 5 Dakika
Daha Pişirin. Pembeleşince Çıkarıp Soğumaya Bırakın.
Portakalın Kabuğunu Rendeleyin. Sütü Ve Portakal Kabuğu Rendesini Derin
Bir Tencereye Alıp Kaynatın. Yumurta Sarılarıve Tozşekeri Derin Bir Kasede
Iyice Çırpın. Unu Ekleyip Pürüzsüz Hale Gelinceye Kadar Karıştırın. Kaynar
Sütü Azar Azar Ilave Ederek Mikserle Çırpın. Karışımıtencereye Alın Ve
Koyulaşıncaya Kadar Karıştırarak Pişirin. Ateşten Alıp Tencerenin Kapağını
Kapatın, Soğumaya Bırakın. Tamamen Soğuduktan Sonra Kremayıilave
Edip Karıştırın.
Hamur Toplarınıkeskin Bir Bıçakla Enine Ikiye Kesin. İçlerine Krema
Doldurup Servis Tabağına Dizin. Üzerlerine Çilek Sosu Gezdirip Servis Yapın.
0 yorum: