ÇİLEKLİ YAZ PASTASI



















Malzemeler:

2 Yumurta
1 Çay Bardağı Toz Seker
50 G Margarin
1 Paket Vanilya
1,5 Çay Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
Çilekli Krema:
300 G Çilek,
Yarim Çay Bardağı Pudra Sekeri,
1 Paket Limon Aromali Jöle,
5 Çay Bardağı Su,
1 Paket Krem Santi,
1 Su Bardağı Soguk Süt
Beyaz Krema:
1 Paket Krem Santi,
1 Su Bardağı Soguk Süt

Hazirlanişi:

Yumurta Ve Sekeri 1-2 Dakika Çirpin. Margarin, Sekerli Vanilin, Un Ve
Hamur Kabartma Tozunu Ilave Edip 1 Dakika Daha Çirpin. 26 Cm Çapindaki
Yaglanmis Kelepçeli Kaliba Döküp Önceden Isitilmis 150 Dereceli Firinda 20-25 Dakika Pisirin.
Soguduktan Sonra Kalibin Kelepçesini Çikartip Yikayin Ve Tekrar Takin.
Çilekli Krema: Ayikladiginiz Çileklerden Bir Miktarini Ortadan Ikiye Kesin Ve
Pasta Çerçevesi Boyunca Dizin. Kalan Çilekleri Yarim Çay Bardağı Pudra
Sekeri Ile Robotta Püre Haline Getirin. Jöleyi Su Ile Tarifine Göre Hazirlayin.
Oda Sicakligina Geldiginde Buzdolabina Koyun Ve 20 Dakika Bekletin.
Krem Santiyi 1 Su Bardağı Süt Ile 2-3 Dakika Çirpin. Üzerine Çilekli Pürenin
Tamamini Ve Jölenin Yarisini Ilave Edip Iyice Karistirin.
Beyaz Krema: Krem Santiyi 1 Su Bardağı Süt Ile 2-3 Dakika Çirpin. Kalan
Jöleyi Ilave Edin Ve Iyice Karistirin.
Pasta Zemininin Üzerine Önce Beyaz Kremayi Dökün, Üzerine Çilekli Kremayi
Dökün Ve Düzgünce Yayin. Bir Çatal Yardimi Ile Alttan Üste Dogru Spiraller
Çizerek Yüzeye Yer Yer Beyaz Kremadan Çikartin. Dolapta 3-4 Saat
Dinlendirin Ve Dilimleyerek Servis Yapin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.