ÇİN BÖREĞİ
Malzemeler:
2 Adet Soğan
250 Gr Kıyma
1 Çay Bardağı ince Bulgur
1 Çay Bardağı ceviz Içi
1 Demet Maydanoz
1 Çay Kaşığı pul Biber
1 Çay Kaşığı dolma Baharı
3 Adet Yufka
2 Yumurta
Sıvıyağ
Galeta Unu
Tuz
Hazırlanışı:
Bulguru, 1 Su Bardağı sıcak Su Ile ıslatın. Soğanıküp Küp Doğrayın. 2
Çorba Kaşığı sıvıyağile Soğan Ve Kıymayıkavurun. Bulgur, Kıyılmış
Maydanoz, Pul Biber, Dolma Baharı, Tuz Ve Dövülmüşcevizi Kıymaya
Ekleyip, Karıştırın. Yufkalarıdüzgün Zemin Üzerine Serin. Her Birini 8 Üçgen
Parça Şeklinde Kesin. Her Parçanın Geniştarafına Kıymalıkarışımdan
Koyup, Sigara Böreği Gibi Sarın. Börekleri Önce Çırpılmışyumurtaya, Sonra
Galeta Ununa Bulayıp, Kızgın Sıvıyağda Kızartın.
0 yorum: