ELMALI KIŞ PASTASI




Malzemeler:

1 Yumurta
125 G Margarin
1 Yemek Kaşığı Su
1,5 Çay Bardağı Pudra Sekeri
1 Paket Vanilya
2,5-3 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
Elmali Dolgu:
3 Adet Orta Boy Elma,
1 Tatli Kaşığı Tarçin,
1 Paket Vanilyali Puding,
3 Su Bardağı Su, Yarim Su Bardağı Beyaz Sarap
Krema:
1 Paket Krem Santi,
1 Su Bardağı Soguk Süt,

Hazirlanişi:

Yumurta, Margarin, Su, Pudra Sekeri, Sekerli Vanilin, Un Ve Hamur
Kabartma Tozu Ile Hamur Hazirlayin. Hamurun 2/3`ünü 26 Cm Çapindaki
Kelepçeli Kalibin Zeminine Yayin Ve Çatal Ile Bir Çok Kez Delin. Kenarlik
Yapmak Için, Kalan Hamuru Kalibin Kenarlarina 2,5-3 Cm Yüksekliginde Esit
Sekilde Yerlestirin.
Elmali Dolgu: Elmalari Soyup Çekirdeklerini Çikartin. Ince Dilimler Halinde
Kesip Hamurun Üzerine Dagitin. Üzerine Tarçini Serpin. Pudingi Su Ve Sarap
Ile 2-3 Dakika Kaynatarak Pisirin. Bekletmeden Elmalarin Üzerine Dökün.
Firina Koyup Önceden Isitilmis 160 Dereceli Firinda 45-55 Dakika Pisirin.
Sürenin Sonunda Firini Kapatin Ve Kapagini Açin. Bu Sekilde 1 Saat Bekletin
Ve Firindan Çikartin. Kaliptan Çikartmadan Bir Gece Dinlendirin.
Krema: Krem Santiyi Süt Ile 2-3 Dakika Çirpin. Bir Gece Dinlenmis Olan
Pastanin Üzerine Yayin Ve Kakao Serpin.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.