FISTIKLI BAKLAVA















Malzemeler:

1 Kilo Baklavalik Un
3 Tane Yumurta
10 Gr Tuz (hamuru Saglamlastirmak Için)
2 Bardak Su
Yarim Kilo Nisasta
400 Gram Tereyagi Veya Margarin
1 Kilo Seker

Hazirlanişi:

Genis Bir Legene Unu Bosaltip Yumurtalari Içine Kirin. Sonra Tuzu Ekleyip
Bir Bardak Su Ilave Edin. Hamuru Sert Bir Hale Gelene Kadar Yogurduktan
Sonra Üzerini Islak Ve Temiz Bir Bezle Örterek Yaklasik 20 Dakika Kadar
Dinlenmeye Birakin.
Dinlenen Hamuru Legenden Çikararak 12 Esit Parçaya Bölün Ve Üzerine
Nisasta Serpip Elinizle Yassi Hale Getirin.mermer Bir Zemin Veya Sofra
Üzerinde Oklava Veya Merdaneyle Hamurlari Olabildigince Ince Bir Sekilde
Açin.
Hamur Açilirken Sürekli Olarak Nisasta Serpin. Açtiginiz Yufkalari Tepsiye
Dizmeden Önce Çok Hafif Bir Sekilde Tepsiyi Iyice Yaglayin. Sonra Birer Birer
Yufkalari Tepsiye Dizin.
Yufkalari Tepsiye Dizerken Her Bir Defasinda Daha Önce Kisik Ateste Eritmis
Oldugunuz Tereyagina Bir Firçayi Batirarak Yufkanin Üzerine Serpin.
Hamurun Yarisini Tepsiye Dösedikten Sonra Fistik Veya Cevizi Güzel Bir
Sekilde Tepsiye Yayin. Kalan Hamurlari Da Ayni Sekilde Fistiklarin Üzerine
Dizin. Biçagin Tersiyle Tepsinin Kenarindan Hamuru Içeriye Dogru Sikistirin.
Yine Biçak Yardimiyla Istediginiz Sekilde (havuç Dilimi, Kare, Dikdörtgen Vb.
Gibi) Dilimleyin.
Eritmis Oldugunuz Yagi Dilimlerin Üzeri Kapanacak Sekilde Dökün.
Hazirladiginiz Baklavayi Orta Hararetli Bir Firinda Yaklasik Yarim Saat Pisirin.
Bu Süre Içinde Baklavanin Içi Pisecek Ve Yüzeyi De Portakal Rengini
Alacaktir.
Kadayiftaki Gibi Hazirladiginiz Serbeti Baklavayi Firindan Alir Almaz Sicagi
Sicagina Ilave Edin. Sonra Yine Sogumaya Birakin Baklavaniz Hazirdir.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.