FİYONK TATLISI
Malzemeler:
1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Un
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Adet Yumurta
1 Tutam Tuz
1,5 Su Bardağı Sivi Yag
Serbeti Için:
2,5 Su Bardağı Seker
2,5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
Hazirlanişi:
Tencereye Bir Buçuk Bardak Suyu Alip Kaynatalim.içine Margarini
Ekleyelim.margarin Eriyene Dek Kaynatmaya Devam Edelim.margarin
Eriyince Bir Tutam Tuz Ve 2 Su Bardağı Unu Ilave Edip Hizla
Karistiralim.sürekli Karistirarak Hamurlasip Koyu Bir Kivama Gelmesini
Saglayalim.kasik Hamurun Içinde Zor Dönmeye Basladiginda Hamuru
Ateten Alalim Ve Sogutalim.
Içine Yumurtalari Teker Teker Kirip Yoguralim.
Hamuru Krema Torbasina Azar Azar Doldurup Ilik Sivi Yagin Içine Istedigimiz
Sekilde Sikalim.atesin Altini Açip Hamurlari Arkali Önlü Kizartalim.serbeti
Için Suyu,sekeri Ve Limonu Kaynatalim.serbet Yogun Bir Kivama Geldiginde
Atesten Alalim.hamurlari Yagdan Çikarir Çikarmaz Önceden Hazirlayip
Soguttugumuz Serbete Atalim.serbeti Emen Tatlilari Hemen Servis Tabagina
Alalim.
0 yorum: