GÜL TATLISI














Malzemeler:

Surup:
3,5 Su Bardağı Toz Seker,
3,5 Su Bardağı Su,
1 Tatli Kaşığı Limon Suyu
Hamur:
4 Su Bardağı Un,
1 Paket Hazir Maya,
1 Yumurta, 125 G Margarin,
1 Çay Bardağı Sade Gazoz,
1 Su Bardağı Ögütülmüs Ceviz Içi

Hazirlanişi:

Surup: Ölçülü Seker Ve Suyu 10 Dakika Kaynatin. Kaynamanin Sonuna
Dogru Limon Suyunu Ekleyin Ve Sogumaya Birakin.
Hamur: Unu Maya Ile Karistirin. Üzerine Yumurta, Margarin Ve Gazozu
Ekleyip Iyice Yogurun. Hamuru Bekletmeden 4 Esit Parçaya Bölün.
Merdane Ile 0,5 Cm Kalinliginda Açin. Üzerine Ceviz Serpin Ve Rulo Seklinde
Sarin. Biçak Yardimi Ile Birer Cm Genisliginde Dilimler Kesin. Kalan
Hamurlari Da Bu Sekilde Hazirlayip 33 Cm Çapindaki Yaglanmis Tepsiye
Aralikli Olarak Siralayin. Üzerini Kapatip 25 Dakika Dinlendirin. Sürenin
Sonunda Önceden Isitilmis 180 Dereceli Firinda 25-30 Dakika Pisirin.
Firindan Çikartip Bekletmeden Üzerine Soguk Surubu Gezdirerek Dökün Ve
Üzerini Kapatin. Soguk Servis Yapin

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.