GÜNEYDOĞU USULÜ HİNDİ ŞİŞ
Malzemeler:
12 adet but çöp sis
1 çorba kasigi yoğurt
1 çorba kasigi domates salçasi
1 çorba kasigi pul biber
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
1 tatli kasigi kimyon
1/2 tatli kasigi kekik
1 çay kasigi karabiber
1 kahve fincanı sıvı yag
1 adet soğan
2 dis sarmisak
Tuz
Meyhane pilavi:
1,5 su bardağı pilavlik bulgur
1 çorba kasigi taze kıyılmış maydanoz
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 tatli kasigi domates salçasi
Hazırlanışı:
Hindi but sisleri sıvı yag, yoğurt, domates salçasi, pul biber, kirmizi toz
Biber, kimyon, kekik, karabiber, soğan suyu ve dövülmüs sarmisak ile
Harmanlayin. hazirladiginiz hindi sisleri buzdolabinda yarim saat kadar
Bekletin. bir tencerede tereyagini eritip piyaz dogranmis soğan ve sivri
Biberleri soteleyip ayiklanip yikanmis bulguru kitirlasincaya kadar kavurun.
Tencereye salçayi ilave edip kisa bir süre daha kavurduktan sonra kabugu
Soyulup piyaz dogranmis domatesleri ve pul biberi ilave edip tuz ve
Karabiberle lezzetlendirin. tencereye bulgurlarin üstünü örtecek kadar
Kaynar hindi suyu ilave edip kisik ateste pisirin. meyhane pilavini
Dinlenmeye alip üstüne taze kıyılmış maydanozu serpip karıştırın,
Hazirladiginiz hindi sisleri izgarada veya tavada pisirip yaninda meyhane
Pilavi, roka yapraklari, limon ve turp dilimleri , izgara edilmis domates ve
Biber ile servis yapın.
0 yorum: