HİNDİ ÇOBAN KAVURMA
Malzemeler:
600 gr. hindi fileto kusbasi
100 gr. tereyag
3 adet orta boy domates
20 adet arpacik soğan
8 dis sarmisak
4 adet tatli sivri biber
12 adet orta boy kültür mantari
1/2 demet maydanoz
1 adet defne yapragi
1 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi tatli kirmizi toz biber
1/2 tatli kasigi karabiber
Hazırlanışı:
Genis bir tavada tereyagini eritip arpacik soganlar, sarmisak ve defne
Yapragini soteleyin. hindi fileto kusbasilari tavaya ilave edip hizli ateste
Renk alincaya kadar kavurun. sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip
Kusbasi dogradiktan sonra tavaya ilave edin. etler suyunu çektiginde
Kusbasi dogranmis kültür mantarlarini ilave edin. mantarlar suyunu
Çektiginde kabugu soyulup kusabasi dogranmis domatesleri ve bütün
Baharatlari tavaya atip lezzetlendirin.hindi çoban kavurmaniz pistiginde
Ocaktan alip taze kıyılmış maydanoz ilave ederek sicak olarak servise
Sunabilirsiniz
0 yorum: