İRMİK HELVASI
















Malzemeler:

500 Gr. Kalin Irmik (3 Tepeleme Su Bardagi)
200 Gr. Tereyagi Veya Margarin (yari Yariya Da Olabilir)
3 Su Bardağı Tozseker
4 Su Bardağı Su
1/2 Paket Sekerli Vanilya

Hazirlanişi:

Önce Yagin Bir Kismiyla Fistigi Biraz Kavurun; Sonra Kalan Yagi Ve Irmigi
Koyup Tahta Kasikla Karistirarak 15-20 Dakika Kavurun. Irmik Pembelestigi
Zaman 4 Bardak Sicak Su Ve Vanilya Katin; Suyunu Çekerken Üzerine Sekeri
Bosaltip Biraz Karistirin Ve Kapali Olarak Kisik Ateste Kabarmasini Saglayin.
(helva Demlenirken Arada Karistirin)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.