ISPANAKLI FIRINDA BÖREK
Malzemeler:
1 Kg Un
300gr Rama Yagi
Maya
Tuz
1 Tane Kabartma Tozu
Aldigi Kadar Un 1/2 Kg Ispanak
Beyaz Peynir
Kasar Peynir
1/2 Cay Bardagi Zeytin Yag
Sogan
Karabiber
Hazırlanışı:
Hamuru Önermis Oldugumuz Mazemeleri Ekleyip Kulak Memesi
Yumusakligina Getirinceye Kadar Yoguralim , Daha Sonra Hamurun Üstünü
Örterek Bir Kenarda Dinlenmesi Için Birakalim , Hamuru Biraktiktan Sonra
Diger Tarafa Geçip Ispanaklari Yikayip , Yagi Isitalim , Ufacik Dogramis
Oldugumuz Soganlari Ve Incecek Kiydigimiz Ispanaklari Yagin Içinde
Güzelcene Kavuralim , Bu Ispanagi Kavurduktan Sonra Tuzunu Biberini Ilave
Edelim , Bu Islemler Bittikten Sonra Peyaz Peyniri Ufalayip Bu Mazemenin
Içine Koyalim , Bu Malzemeyi Bir Kenara Çekip Sogumasini Bekliyelim , Bu
Arada Hamurumuz Kabarmis Haline Gelmistir , Orta Boydan Büyük Bir Bezi
Hazirlayip Masanin Üstüne Unluyalim Üstünde Bu Hamuru Yavas Yavas
Açalim Ne Ince Nede Kalin Olacak Bu Açtigimiz Hamur Mesela 1cm Olabilir
Kalinligi , Tepsiyi Yagliyalim Ve Actigimiz Hamuru Tepsiye Yerlestirelim Daha
Sonra Üstüne Sogumus Olan Ispanagi Güzelce Yayalim Her Dört Tarafina Ve
Üstüne Kaçar Peynir Rendeleyip Firina Sürelim Firin 200 Derece Olmali 15-20
Dakika Pisirelim ( Lütfen Devamli Bakin Belki Firin Degisik Olabilir Daha
Çabuk Pisme Imkani Olabilir ) Pistikten Sonra Ufak Kare Haline Keselim
0 yorum: