KABAKLI TART
Malzemeler:
Tart Hamuru Için:
1 Su Bardağı Un (150 Gr.)
2 Çay Kaşığı Seker
1/2 Su Bardağı Margarin (125 Gr.)
6-7 Çorba Kaşığı Soguk Su
Tart Içi Için:
2 1/2 Su Bardağı Rendelenmis Bal Kabagi (750 Gr.)
1/2 Su Bardağı Ceviz Içi (50 Gr.)
4 Yumurta
1 Su Bardağı Seker (250 Gr.)
2 Çay Kaşığı Tarçin
2 Çay Kaşığı Zencefil
3/4 Su Bardağı Krema (200 Ml.)
1/3 Su Bardağı Un (50 Gr.)
Hazirlanişi:
Un, Seker Ve Margarini, Robotun Ana Haznesine Koyun. Robotu Kisa
Araliklarla 15 Defa Çalistirin Ve Durdurun. 3 Çorba Kaşığı Soguk Su Koyarak,
5 Defa Daha Çalistirin. 2 Çorba Kaşığı Daha Su Ekleyip, 3 Kere Daha Çalistirip
Durdurun. Hamur Toplaniyorsa Robottan Alin. Eger Dagiliyorsa Azar Azar Su
Ekleyerek Kisa Araliklarla Birkaç Kez Daha Çalistirin. Balkabaklarinin Üzerine
Yarim Bardak Su Koyarak, Agzi Kapali Bir Tencerede Yumusayincaya Kadar
(30 Dk.) Pisirin. Pistikten Sonra Robotun Ana Haznesinde Cevizlerle Beraber
Çekin. Ayri Bir Kapta Yumurtalari Elmikseri Ile Çirpin. Seker, Tarçin,
Zencefil Ve Kremayi Ekleyin. Kabak Püresi Ile Yumurta Karisimini Iyice
Karistirin. Hazirlamis Oldugunuz Hamuru Tart Kalibina Koyun Ve Üzerine
Kabak Karisimini Dökün. Tartinizi, Firinda Önce 220 °c`de 10 Dk., Daha
Sonra 150 °c`de 40 Dk. Kadar Pisirin. Tartin Ortasina Temiz Bir Biçak Sokup
Temiz Çiktiginda Firindan Alin. Ilik Veya Oda Sicakliginda Servis Yapin.
0 yorum: