MANDALİNA KABUĞU REÇELİ
Malzemeler:
1 Kg Mandalina
1.5 Kg Toz Şeker
2 Su Bardağı mandalina Suyu
1 Limon Suyu
Hazirlanişi:
Mandalinalarıyıkayın Ve Kabuklarınıçıkarıp Ince Ince Kıyın Ya Da Robottan
Geçirin.
Derin Bir Kaba Aldığınız Mandalina Kabuklarını1 Su Bardağı Şekerle 5
Dakika Ovun. Kalan Şekeri De Üzerine Dökerek Buzdolabında 1 Gece
Bekletin.
Karışıma Mandalina Suyunu Ilave Edip Kısık Ateşte Yaklaşık 30 Dakika
Pişirin. Limon Suyunu Da Ekleyip 5 Dakika Daha Kaynatın.
Hazırladığınız Reçel Soğuyunca Kavanoza Doldurup Ağzınıtülbentle Kapatın.
0 yorum: