MEYVELİ KEK
Malzemeler:
250 Gr. Kati Yag
250 Gr. Seker
4 Yumurta
400 Gr. Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1/2 Çay Bardagi Süt
Istenilen Meyva
Hazırlanışı:
Yumurtalar, Sekerle Beraber Iyice Çirpilir. Kati Yag Ilave Edilip Çirpmaya
Devam Edilir. Kabartma Tozu, Vanilya, Un Ve Süt Ilave Edilip Karistirilir.
Yaglanmis Tepsiye Dökülür, Üzerine Istenilen Meyva Siralanir Ve Tarçin
Serpilerek 150 C`lik Firinda Pisirilir.
Dibine 1 Çorba Kasigi Toz Seker Serpip, Kirazlari Yerlestirin. Üzerine Hamuru Dökün. Kalibi Içi Su Dolu Bir Baska Kabin Içine Oturtarak 200 Dereceli Firinda
1-1,5 Saat Pisirin. Ilk Yarim Saatinsonunda Kekin Üzerini Alüminyum Folyo
Ile Kaplayin. Kürdan Yardimi Ile Pisip Pismedigini Kontrol Edin. Pisen Keki
Firindan Çikartip 1-2 Dakika Kalibindabekletin. Ardindan Kenarlarini Bir
Biçakla Kaliptan Ayirip Servis Tabagina Ters Çevirin
0 yorum: