PATLICANLI BÖREK
Malzemeler:
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Adet Sogan
250 Gr Kiyma
2 Adet Patlican
1 Çay Kasigi Kirmizibiber
Karabiber
Yarim Demet Maydanoz
3-4 Adet Yufka
Yarim Su Bardagi Süt
Yarim Su Bardagi Su
Yarim Su Bardagi Sivi Yag
Üzerine: 1 Adet Yumurtanin Sarisi
Hazırlanışı:
Tavaya 1 Çorba Kasigi Margarini Aktarin. Küçük Küçük Kestiginiz Sogani
Yagda Pembelestirin. Sonra Kiymayi Ilave Edin. Rengi Degisene Dek
Kavurun. Son Olarak 1 Çay Kasigi Kirmizibiber Ve Karabiber Ile Ince Ince
Dogranmis Maydanozu Ekleyin. Tavayi Atesten Alin. Közlediginiz Ve
Kabuklarini Soydugunuz Patlicanlari Küçük Küçük Kesin. Kiymali Harcin
Üzerine Ekleyin. Ayri Bir Kapta Yarim Su Bardagi Sütü, Suyu Ve Siviyagi
Karistirin.
Yufkayi Temiz Ve Düz Bir Zemine Serin. Bir Firça Yardimiyla Sütlü Karisimdan
Yufkanin Üzerine Sürün. Yufkayi Yuvarlak Kenarlarini Ortada Birlesecek
Sekilde Katlayin. Kuru Yerlerine Sütlü Karisimdan Sürün. Dörde Kesin.
Her Bir Karenin Içine Patlicanli Harçtan Koyun.
Kenarlarini Içe Dogru Kapatin.
Kat Yerleri Altta Kalacak Sekilde Yaglanmis Tepsiye Dizin. Diger Yufkalarada
Ayni Islemi Uygulayin. Üzerine Yumurta Sarisi Sürün. Önceden Isitilmis 180
Dereceli Firinda Pisirin
0 yorum: