ŞEKERLİ KURABİYE



Malzemeler:

125 Gr. Margarin
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı yoğurt
1 Çay Bardağı toz Şeker
1 Çay Kaşığı kabartma Tozu
Aldığıkadar Un
4-5 Kaşık Marmelat
İri Kıyılmışantep Fıstığıveya Fındık
Üzeri Için:

Hazırlanışı:

Yumurtaların Birinin Akınıayırın. Margarini Eritip Soğutun. Yoğurma
Kabında Margarin, Yumurtalar, Yoğurt, Tozşeker Ve Kabartma Tozunu
Karıştırın. Aldığıkadar Un Ilave Ederek, Kulak Memesi Yumuşaklığında Bir
Hamur Yapın. Tezgahıunlayın. Hamuru Merdane Ile 1 Cm. Kalınlığında
Açın. Bir Bardakla Kesin. Ortasınıminik Kalıpla Oyun. Üzerine Yumurta
Beyazısürüp, Tozşekere Batırıp, Yağlanmıştepsiye Dizin. Orta ısılıfırında
Pembeleşinceye Kadar Ipişirin. Soğutun. Aralarına Marmelat Sürüp
Yapıştırın. Etrafınıbıçakla Hafif Marmelatlayın. İri Kıyılmışfındık Veya
Antep Fıstığına Bulayıp, Servis Yapın.
Afiyet Olsun :) 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.