SOĞANLI DANA BOEUF MİRİTON
Malzemeler:
1,5 kg. kemiksiz dana eti (kol veya but)
2 çokba kasgi un
1 kg. soğan
4-5 yemek kasigi sıvı yag
1/2 su bardağı sirke
1,5 su bardağı et suyu
1/2 su bardağı beyaz sarap
4-5 adet küçük salatalik tursusu
Hazırlanışı:
Yagi tencerede kizdirin. incecik kiydiginiz soganlari pembelestirmeden
Seffaf bir hal alana dek çok kisik ateste 30 dk. pisirin. üzerine unu serpip
karıştırın, 1 dk. sonra sirke, sarap ve et suyunu ekleyip yaklasik 15 dk.
Ateste birakin. haslayip dilim dilim dogradiginiz eti tencereye ilave edip
Kapagi kapatin. atesin altini kisarak 10 dk. daha pisirin. tuzunu ve
Karabiberini ekin. salatalik tursularini halka halka dograyip içine karistirin
Ve sicak servis yapın.
0 yorum: