TAVUKLU ZARF BÖREĞİ



Malzemeler:

3 Adet Yufka
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Çay Bardağı tavuk Suyu
İç Malzemeler:i:
1 Adet Tavuk Göğsü
100 Gr. Ceviz Içi
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı:

Bir Kapta 3 Yumurta Ve Sıvıyağıboza Kıvamına Gelinceye Kadar Çırpın.
Tavuk Suyunu Ekleyin Ve Karıştırın. Yufkalardan Birini Tezgaha Yayın.
Yumurtalıkarışımla ıslatın. İkinci Yufkayıserin. Yumurtalıkarışımla ıslatın.
Üçüncü Yufkayıda Serin Ve Üzerine Yine Yumurtalıkarışım Sürün. Yufkanın
Kenarlarınıortada Birleştirerek Kare Şekli Verin. İç Için Tavuğu Haşlayın.
Etleri Küçük Parçalara Bölün. Kıyılmışceviz, Tuz Ve Karabiberle
Harmanlayın. Kare Haline Gelen Yufkanın Üzerine Tavuklu Harcıyayın.
Karşılıklıdört Köşeyi Üst Üste Bindirmeden Ortada Birleştirerek Zarf Şekli
Verin. Tepsiye Yerleştirerek Keskin Bir Bıçakla Kat Yerlerinden Üçgen
Parçalara Bölün. Üzerine Yumurta Sarısısürüp, Çörekotu Serpin. Isıtılmış
170°c Fırında Pembeleşinceye Kadar Pişirin. Servis Yapın.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.