TULUMBA TATLISI
Malzemeler:
1 Çorba Kaşığı Nisasta
1 Çorba Kaşığı Seker
5 Yumurta
125 Gr. Margarin
4,5 Su Bardağı Seker 4,5 Su Bardağı Su
1/4 Limon Suyu
2 Su Bardağı Kizartma Yagi
Hazirlanişi:
Serbeti Için: 4,5 Su Bardağı Seker, 4,5 Su Bardağı Su Ile Kaynatilir. Limon
Suyu Konur. Koyulasinca Atesten Alinir. Bir Tencereye 2,5 Bardak Su
Margarin, 1 Tutam Tuz Konup Kaynatilir. Elenmis Un, Irmik, Nisasta Ilave
Edilip Karistirarak Pisirilir. Tencereye Yapismayacak Duruma Gelince
Atesten Alinir. (hafif Ateste 8-10 Dakika). Ilininca Yumurtalar Birer Birer
Kirilir. Bir Kasikta Suruptan Katilip Yogrulur. Hamur Ucuna Tirtilli Huni
Takilmis Krema Pampaina Doldurulur. Isitilmis Yaga 4-5 Cm Boyunda Sikilip
Iki Biçakla Kesilir. Tava Sallanarak Pembe Renkte Kizartilir. Soguk Suruba
Katilir. 5 Dakika Sonra Tabaga Alinir.
0 yorum: