ULUDAĞ TATLISI



Malzemeler:

1 Kg. Kestane
750 Gr. Tozseker
8 Adet Yumurta
50 Gr. Antep Fistigi
50 Gr. Meyve Sekerlemesi
2 Çorba Kaşığı Un
1 Paket Vanilya

Hazirlanişi:

Kestaneyi Yikayip, Dis Kabuklarini Soyunuz. Kabuklari Soyulan Kestaneyi
Bol Suyla Atese Koyunuz. Iç Kabuklari Soyulmaya Baslayinca Atesten Aliniz.
Iç Kabuklarini Da Soyup Tekrar Üzerini Örtecek Kadar Suyla Atese Koyunuz.
1 Fincan Suyu Kalinca Kestaneler Deyumusayinca 500 Gr. Sekeri Üzerine
Dökünüz. Sekerle Beraber Suyunu Çekinceye Kadar Kaynatiniz. Suyunu
Çekince Alip, Vanilya Koyup, Sogutunuz. 3 Yumurta, 3 Çorba Kaşığı Seker, 3
Çorba Kaşığı Undan Yuvarlak Kaliba Dökülecek Bir Kek Hazirlayiniz. Kek
Hazirlaninca Yuvarlak Bir Servis Tabagina Koyunuz. Kekin Üzerine
Kestaneleri Seyrek Telli Elek Veya Kalburdan Geçirerek Pandispanyanin
Üzerine Dag Sekli Veriniz. 250 Gr. Seker Ve 5 Yumurta Akindan Krem Santi
Taklidi Hazirlayiniz. Krem Santi Taklidini Torbaya Koyup, Kestanelerin Üzerini
Tamamen Kremle Kapatiniz. Krem Donunca Üzerini Fistik, Meyve
Sekerlemesi Ile Zevkinize Göre Süsleyiniz.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.