YAPRAK DOLMASI ( ETLİ)
Malzemeler:
250 gr salamura veya taze yaprak
250 gr koyun kiymasi
3 orta boy soğan
1 kahve fincanı pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
1 yemek kasigi domates ezmesi
Hazırlanışı:
Salamura yapraklarin tuzunu çikarmak için birkaç kere yikayin. kaynamis
Suda 3-4 dk haslayin.
Soganlari ince ince çentin. kiyma, kıyılmış dereotu, maydanoz, domates
Ezmesi, yikanmis pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katip hepsini
karıştırın,
Büyük yapraklari ortadan ikiye bölün. sap ve orta damarini çikartin. 1 tatli
Kasigi içten koyup sararak ufak dolmalar yapın. tencerenin içine bir kat
Yaprak döseyin ve üzerine dolmalari yerlestirin. dolmalarin seviyesinde su
Ve 2 kasik yag koyun. üstünü de artan yapraklarla kapatin. kapagini
Kapatip önce hizli sonra da kisik ateste pisirin. sarmisakli ya da sade
yoğurtla servis yapın.
0 yorum: