YAŞ GÜNÜ PASTASI
Malzemeler:
Pandispanya Için:
Yumurta 6adet
Un 1, 3/5 Su Bardağı
Şeker 1 Su Bardağı
Vanilya 1/2 Paket
Limon Kabuğu Rendesi 1 Yemek Kaşığı
Kremasıiçin:
Süt 2, 1/2 Su Bardağı
Şeker 1 Su Bardağı
Un 3/4 Su Bardağı
Yumuşak Margarin 2 Yemek Kaşığı
Yumurta 3 Adet
Kakao 2 Yemek Kaşığı
Vanilya 1 Paket
Limon Kabuğu Rendesi 1 TatlıKaşığı
Portakal Kabuğu Rendesi 1 TatlıKaşığı
Süt (pandispanyayı
ıslatmak Için) 1 Çay Bardağı
Fındık (çekilmiş) 1 Su Bardağı
Hazirlanişi:
Kalıbı(20-25 Cm Çapta) Yağla, Un Serpip Çırparak Her Tarafınıunla, Unu Bir
Kaba Ele, Vanilya Ve Limon Kabuğu Rendesini Tahta Kaşıkla Karıştır.
Yumurtalarıbüyük Bir Kaseye Kır. Özel Mikser Kasesi Varsa Onu Kullan.
Şekeri Az Az Ekleyerek Koyulaşıncaya Dek Çırp. Unu Ekle, Tahta Kaşıkla
Köpüğü Gidermeden Yavaşça Karıştır. Kalıba Dök, Önceden ısıtılmışorta
Sıcaklıktafırında Pembeleşinceye Kadar Pişir. Kürdan Gibi Bir Çöp
Batırıldığında Yapışmıyorsa Pandispanya Pişmişdemektir. Pandispanya
Pişerken Bir Tencereye Yumurtalarıkır, Ve Çırp, Şeker Ve Unu Koy, Iyice
Karıştır, Sütü ısıt, Yumurtalarıkarışıma Yavaşyavaşkarıştırarak Dök, Hafif
Ateşte Karıştırarak Koyulaşıncaya Dek Pişir. Vanilya, Limon Ve Portakal
Kabuğu Rendesini Kat Karıştır. Kremanın 1/4’ünü Ayır, Kalanına
Kakoyu Kat, Iyice Karıştır, Ateşten Al. Pişen Pandispanyayıenine Iki
Parçaya Ayır, Bir Parçayıgenişyuvarlak Servis Tabağına Yerleştir, Üzerine
ılık Sıt Serperek ıslat. Diğer Parçayıda Sütle ıslat, Kakaolu Kremanın
1/3’ünü Servis Tabağındaki Pandispanyanın Üzerine Yay, Diğer
Parçayıonun Üzerine Yerleştir, Kalan Kremayıbir Spatula Ile
Pandispanyanın Kenarına Ve Üzerine Sür, Kenarlarına Çekilmişfındık
Yapıştır. Beyaz Kremayısıkma Torbasına Doldur Ve Pastanın Üzerine
Sıkarak Süsle. Özel Sıkma Torbasıyoksa Bir Kağıt Huni Şekline Getirilip
Krema Doldurularak Pasta Süslenebilir. Hazırlanan Pastayıbuzdolabına
Sürün.
0 yorum: