YOĞURTLU PANCAR SALATASI
Malzemeler:
Pancar 1000 Gr.
Sirke 275 Ml.
Sarmısak 4 Diş
Fesleğen 3 Çorba Kaşığı
Yağ- Hardal Karışımı60 Ml.
Yoğurt 250 Ml.
Krema 1 Çorba Kaşığı
Taze Soğan (ince Doğranmış) 3 Çorba Kaşığı
Beyazbiber
Hazırlanışı:
Pancarların Saplarınıayıklayıp, Yıkayın. İri Küp Biçiminde Doğrayın.
Pancarlarıalacak Büyüklükte Bir Tencereye 1,5 Lt. Su Koyun, 200 Ml. Sirke
Ve 2 Dişsarmısak Katıp Bir Taşım Kaynatın. Pancarlarıkaynayan Suya Atın
Ve 30 Dk. Süreyle Haşlayın.
Ufak Bir Kasede; Sirke, Sarmısak Ve Fesleğeni Karıştırın. Önce Yağ- Hardal
Karışımınıekleyip Harmanlayın. Sonra Yoğurt, Krema, Taze Soğan Ve
Beyazbiberi Sırasıyla Ekleyip Karıştırın.
Hazırladığınız Sosu, Pancarların Üzerine Döküp Iyice Karıştırın. Serin Bir
Yerde 20 Dakika Kadar Bekletip, Servis Yapın
0 yorum: