YUMURTALI MUHALLEBİ






















Malzemeler:

Pirinç Unu 2/3 Su Bardağı
Süt 5 Su Bardağı
Şeker 1/3 Su Bardağı
Vanilya 1 TatlıKaşığı
Yumurta 2 Adet

Hazirlanişi:

Pirinç Ununu Sütle Ez, Hep Aynıyöne Karıştırarak 10 Dakik Kadar Pişir.
Şekeri Koy, 1-2 Rdakika Daha Pişir, Orcağıkapat, Vanilyayıekle, Karıştır.
3/4’ünü Servis Kaselerine Boşalt. Yumurtaların Beyazlarınıayır,
Karıştırıcıda Çırp. Kar Haline Gelince Yumurta Sarısıile Birlikte Kalan
Muhallebiye Ekle, Karıştır. Bu Karışımıservis Kaselerindeki Muhallebinin
Üzerine Paylaştır. Tepsiye Sıcak Su Soy, Kaselerisuyun Içine Oturt, Üstten
ısıtılmışfırında Üzerleri Pembeleşinceye Kadar 7-8 Dakika Tut. Buzdolabına
Koyun Ve Soğuyunca Servis Yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.