BRANDY'LI VE ELMALI TAVUK
Malzemeler:
50 gr tereyağ ı
2 kırmızıelma
4 parça kemiksiz tavuk göğsü
4 çorba kaşığı brandy
1 çorba kaşığı dijon hardalı
Hazırlanışı:
Elmaların kabuğunu soymadan çekirdekli kısımlarınısebze oyacağıile
Çıkarıp yuvarlak dilimleyin. tereyağ ınıtavada eritip elma dilimlerini ekleyin
Ve altın sarısırenk alıncaya kadar çevirerek pişirin. elma dilimlerini
Tavadan alıp ılık kalacak şekilde muhafaza edin.
Aynıtavaya tavuk etlerini ilave edip altısarısırenk alıncaya kadar iki
Taraflıkızartın. etin üzerine brandy'i ilave edin. 2-3 dakika sonra krema ve
Hardalıekleyip 5 dakika kısık ateşte pişirin. tavuk etlerini kızarmışelma
Dilimleri eşliğinde servis yapın.afiyet olsun :)
0 yorum: