FETİR YAĞLAMASI



Malzemeler:

6-8 adet kuru yufka
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı  şeker
3 yemek kaşığı tereyağ ı

Hazırlanışı:

Bir tencereye süt, şeker ve tereyağ ıkoyularak bir taşım kaynatın.
Öte yandan kenarlarıyüksekçe bir tepsinin içine ‘fetir’ de
Denilen kuru yufkalarıgelişigüzel doğrayarak yerleştirin.
Sıcak sütlü karışımıyufkaların üzerine gezdirip, 20-25 dakika kadar
Yufkaların sütü çekip, kabarmasınıbekleyin ve servise sunun.
Arzu ederseniz fetir yağlamasının üzerine dövülmüşceviz ya da fındıkiçi de
Serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun :) 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.