HİNDİSTAN USULÜ MERCİMEK



Malzemeler:

300 gr yeşil mercimek.
2 adet büyük soğan
3 adet domates
1 demet maydanoz
4 adet yumurta
Yarım çay kaşığı köri, yenibahar, karabiber, tarçın, dövülmüşkakule,
Kekik, biberiye
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın.
Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış1 demet maydanozu ve suyunu
Süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.
Yumurtalarıkaynatın. soğuk sudan geçirin. kabuklarınısoyup 4'e bölün.
Zeytinyağınıtavada kızdırın. çok ufak doğranmışsoğanıkavurun. kevgirle
Yağdan çıkarın ve bir kenarda bekletin. soğanıkavurduğunuz yağa
Süzgeçten geçirdiğiniz domates ezmesini koyun. bütün baharatlarıilave
Edip 15 dakika pişirin. mercimekleri de ilave edip 10 dakika daha karıştırın.
Çukur bir servis tabağına alıp üzerine kızartılmışsoğan koyun, sirke
Gezdirin. 4'e böldüğünüz yumurta ile süsleyerek servise sunun.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.