KAYISILI ET



Malzemeler:

3 çorba kaşığı margarin
1 kg yağsız kuşbaşıet
2 adet soğan
2 dişsarmısak
1 çorba kaşığı köri
2 adet defne yaprağı
1 çubuk tarçın
1,5 su bardağı su
2 su bardağı sıcak su
100 gr kuru kayısı
150 gryağlıyoğurt
2 tatlıkaşığı nişasta
2 adet kırmızıelma
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz , karabiber

Hazırlanışı:

Öncelikle kayısıları2 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin.
2 çorba kaşığı margarini tencereye alın.etleri yağda kavurun.tuz,karabiber
Ilave edin.daha sonra etleri tencereden çıkarın.
Tencereye 1 çorba kaşığı margarin daha koyun.sarmısak ve soğanıince
Ince kıyıp yağda kavurun.köri,defne yaprağı,tarçınıekleyin.etler ile 1,5 su
Bardağı suyu da tencereye ekleyin.kayısılarıda tencereye alın.kayısıların
Suyundan 1 su bardağı nıyoğurtla çırpıp,tencereye ekleyin.20 dakika daha
Pişirin.
Elmalarısoymadan incecik dilimleyin.limon suyuyla nişastayıküçük bir
Kapta çırpıp,elmalarla birlikte tencereye ekleyin.10 dakika daha
Pişirin.tencereyi ocaktan alın.üzerine ince ince kıyılmış maydanoz
Serpip,servis yapın.

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.