ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR
Malzemeler:
4 adet ayiklanmis enginar
1 adet kuru soğan
1 adet limon
4 yemek kasigi zeytinyag
200 gr iç bakla(taze)
1/4 demet dereotu
1 tatli kasigi toz seker
Hazırlanışı:
Limon sikilir ve yarisi 2 su bardağı su ile karistirilarak enginarlarin
Kararmamasi için limonlu suda bekletilir.sogani soyup yemeklik
Dograyalim.enginarlari tencereye dizelimve iç baklayi,sogani,kalan limon
Suyunu,tuzu,toz sekeri,zeytinyagini,2 subardağı suyu ilave edip kapagini
Kapatarak harli ateste kaynatin.kaynayan yemegin altini kisip agir ateste
35 dk daha pismeye birakin.pistikten sonra sogumaya birakin.enginarlar
Soguyunca servis tabagina alip iç baklalari enginarlarin ortalarina
Doldurun.ince kıyılmış dere otu ile susleyip servise sunun.
Afiyet olsun :)
0 yorum: