BADEM TATLISI

















Malzemeler:

6 Yumurta
2 Çorba Kasigi Toz Seker
100 Gr Margarin
2 Çorba Kasigi Un
50 Gr Kabuksuz Badem
100 Gr Çekilmis Badem
1 Kilo Sekerden Yapilmis Surup
Surubun Malzemesi
1 Kg Toz Seker
3 Bardak Su

Hazirlanişi:

Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave
edin. Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın , ateşten alarak çekilmiş badem, un ve  50 Gr eritilmis margarin ekleyin, yumurta aklarini ayri bir kapta çirparak kar haline getirin. karisima katarak kevgirle karistirin, yaglanmis tepsiye dökerek düzlestirin, üzerine ince kirilmis bademi serpistirip 20 Dakika ile yarim saat arasinda pisirip firindan çikarin. üzerine soguk şurup dökün. servis edin.

Surubun Hazirlanisi:
Seker Ve Suyu Bir Tencereye Koyarak Kaynatin. Köpügünü Alin, Limon
Suyunu Katin. Kisa Bir Süre Daha Kaynatip Atesten Alin. 

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.