BIÇAK TATLISI
Malzemeler:
1 Paket Margarin
2 Su Bardağı Süt
3 Su Baragi Un
1 Adet Yumurta
Serbet Için:
500 Gr Seker
1,5 Su Bardağı Su
Hazirlanişi:
Önce serbeti hazirlayin,
bunun için seker ve 1,5 su bardağı suyu kaynatin,limon suyunu ilave edin,
Derin bir kapta margarini eritin,sütü ekleyin,kaynadiktan sonra altini kapatin,unu azar azar ekleyin,sürekli karistirarak hamur yapin,hamur ilininca,yumurtayi ekleyin,iyice yogurun,hamuru firin kabina yayin,elinizle düzeltin,biçakla baklava dilimleri seklinde kesin,
Önceden isitilmis 180 dereceli firinda üzeri kizarana dek pisirin,firindan
çikinca üzerine soguk serbet gezdirin,
4 saat dinlendirip,servis yapin
Afiyet Olsun :)

0 yorum: