BAHAR ÇORBASI


Malzemeler:
  • 2 ½ Lt (10 Bardak) Et Suyu

  • 125 Gr (1 Bardak Silme) Un

  • 100 Gr (4 Yemek Kasigi Tepeleme) Tereyagi Veya Margarin

  • 1 Küçük Boy Havuç

  • 1 Küçük Boy Kereviz

  • 1 Küçük Boy Kabak 1 Avuç Taze Fasulye

  • 1 Çay Kasigi Kirmizi Biber-tuz

  • Terbiyesi: 1 ½ Adet Limon

  • 3 Adet Yumurta Sarisi

Hazirlanişi:
1-sebzeleri Ayikalayip Nohut Büyüklügünde Dograyin. Üzerini Örtecek
Kadar Sicak Su Ve 2 Çay Kasigi Tuz Katarak Yavas Yavas Kaynatip 30 Dk
Pisirin.
2-yagla Unu Biraz Kavurun, Et Suyunu Azar Azar Katip Yedirin. (et Suyunu
Katarken Tencereyi Atesten Alin Ve Çok Iyi Karistirarak Yedirin. Aksi Halde
Karisim Pürtüklü Olabilir), 5-10 Dakika Kaynatip Sebzeleri Koyun.
3-üç Yumurta Sarisini Limon Suyu Ve Suyla Karistirip Çorbaya Katin. Üzerine
Kirmizibiber Ekin.
Afiyet Olsun :)

0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.