Borscht (BORS) ÇORBASI


Malzemeler:
  • 3 Lt Et Suyu(12 Bardak)
  • 500 Gr Haslanmis Sigir Eti
  • 100 Gr Tereyagi Veya Margarin
  • 2 Adet Pancar
  • 1 Küçük Kereviz
  • 1 Küçük Havuç
  • ¼ Küçük Bir Lahana
  • 2 Orta Boy Sogan
  • 2 Yemek Kasigi Domates Salçasi Veya (3 Orta Boy) Domates
  • 4-5 Sap Maydanoz
  • 1 Adet Defne Yapragi
  • 1 Adet Kirmizi Biber
  • 3 Dis Sarmisak
  • 1 Tatli Kasigi Seker
  • 1 Yemek Kasigi Sirke
  • 1 Yemek Kasigi Un
  • 1 Yemek Kasigi Tuz

Hazirlanişi:
1-pancari Kibrit Biçiminde Dograyin. Kiyilmis Sarmisak, Seker Ve Sirke
Koyarak Biraz Bekletin (renk Vermesi Için)
2-soganlari 2 Mm Kalinliginda Yarim Ay Seklinde, Kereviz Ve Havuçu Da
Kibrit Biçiminde Ve Boyunda Dograyin.
3-lahanayi Kaynar Tuzlu Suda 3-4 Dakika Haslayin. Iri Parçalara Bölün.
4-büyük Bir Tencerede Soganla Yagi Hafifçe Kavurun. Sonra Havuç, Kereviz
Ve Pancari Koyup 2-3 Dakika Daha Kavurun. Un Ve Salçayi Veya
Rendelenmis Domatesi Koyduktan Sonra Da 1-2 Dakika Karistirin.
5-üç Litre Et Suyu, Haslanmis Ve Dogranmis Sigir Eti, Demet Halinde
Baglanmis Maydanoz, Defne Yapragi, Kirmizibiber, Dogranmis Lahana Ve
Tuz Katip 30 Dakika Pisirin.
6-defne Yapragini, Maydanoz Demetini Içinden Çikartin. Servis Yaparken
Çorbanin Üzerine Birer Kasik Yogurt Veya Eksi Krema Koyun

Afiyet Olsun :)



0 yorum:

Copyright © 2013 Demet'in Yemek Tarifleri and Blogger Templates - Anime OST.