Borscht (BORS) ÇORBASI
Malzemeler: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hazirlanişi: |
1-pancari Kibrit Biçiminde Dograyin. Kiyilmis Sarmisak, Seker Ve Sirke |
Koyarak Biraz Bekletin (renk Vermesi Için) |
2-soganlari 2 Mm Kalinliginda Yarim Ay Seklinde, Kereviz Ve Havuçu Da |
Kibrit Biçiminde Ve Boyunda Dograyin. |
3-lahanayi Kaynar Tuzlu Suda 3-4 Dakika Haslayin. Iri Parçalara Bölün. |
4-büyük Bir Tencerede Soganla Yagi Hafifçe Kavurun. Sonra Havuç, Kereviz |
Ve Pancari Koyup 2-3 Dakika Daha Kavurun. Un Ve Salçayi Veya |
Rendelenmis Domatesi Koyduktan Sonra Da 1-2 Dakika Karistirin. |
5-üç Litre Et Suyu, Haslanmis Ve Dogranmis Sigir Eti, Demet Halinde |
Baglanmis Maydanoz, Defne Yapragi, Kirmizibiber, Dogranmis Lahana Ve |
Tuz Katip 30 Dakika Pisirin. |
6-defne Yapragini, Maydanoz Demetini Içinden Çikartin. Servis Yaparken |
Çorbanin Üzerine Birer Kasik Yogurt Veya Eksi Krema Koyun Afiyet Olsun :) |
0 yorum: