Baharatlı Bal Kabağı Çorbası
MALZEMELER:
· 1 kg doğranmışbalkabağı
· 2 soğan
· 3 dişsarımsak
· 2 çorba kaşığı margarin
· 1 su bardağı süt kreması
· 2 çorba kaşığı hindistancevizi
· 1 tatlı kaşığı köri
· Birer çay kaşığı kişniş, tarçın ve rendelenmişzencefil
· 2 su bardağı su
· 1.5 su bardağı tavuk suyu
HAZIRLANIŞI:
Balkabağınıyıkayıp tencereye alın. 2 bardak su ilave edip yumuşayıncaya
kadar haşlayın. Soğanlarıkıyın, sarımsaklarıezin.
Margarini tencerede eritip soğan ve sarımsağıpembeleştirin. Ateşten alıp
kabak, zencefil, tarçın, kişniş, hindistancevizi ve köriyi ilave ederek
karıştırın. Blenderle ezerek püre haline getirin. Tavuk suyu ve tuz ilave
edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp süt kremasınıekleyerek
karıştırın.
Çorbayıservis kaselerine paylaştırın. Taze soğanın yeşil saplarınıdoğrayıp
çorbanın üzerini süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: