ARABAŞI ÇORBASI
MALZEMELER:
6 su bardağı tavuk suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kırmızıtozbiber
Tuz
Hamur malzemesi:
4 su bardağı un
3.5 su bardağı su
3.5 su bardağı su
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Hamur için; unu bir tencereye alın. Tuz serpip harmanlayın. 3.5 bardak
soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın. Karışımıfırın
tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış180 dereceye ayarlıfırında 15 dakika
pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.
Yarım bardak tavuk suyuna kırmızıtozbiber ekleyip karıştırın. Kalan
tavuk suyunu kaynatın. Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip
karıştırın.
Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin.
Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: