Çerkez Çorbası
MALZEMELER:
· 500 gr. kuşbaşıkuzu ya da koyun eti
· 3 adet taze mısır
· Yarım kg. taze yeşil fasulye
· 2 adet kuru soğan
· 4 yemek kaşığı margarin
· 2 adet küçük kırmızıacıbiber
· Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI:
Kuşbaşıetleri, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ısıdaki ateşte
haşlanmaya bırakalım.
Haşlanan etlerin üzerine tanelenmiştaze mısır ve en fazla 2-3 santim
boyunda bıçakla doğranmıştaze yeşil fasulyeleri ekleyelim.
Çorbamızın kıvamında olmasıiçin 1,5 su bardağı sıcak su da ilave
edebiliriz. Tuzunu da katarak pişmeye bırakalım.
Bu arada bir tavaya yağkoyalım. Yağerir erimez yarım ay şeklinde ama
çok ince kıyılmışsoğanlarıekleyerek rengi hafif kahverengileşinceye kadar
kavuralım. Üzerine kırmızıtoz biber ekleyip, soğanlısosumuzun altını
kapatalım.
Mısırlar ve yeşil fasulyeler iyice yumuşayıp yenebilecek kıvama geldiğinde
çorba pişmişdemektir. Pişen çorbanın üzerine yukarıda hazırladığımız
soğanlısosu gezdirelim ve servise sunalım.
Afiyet Olsun :)
0 yorum: